NÅR INGENTING BLIR SOM FORVENTET… ER DET KANSKJE PÅ TIDE Å GJØRE NOE ANNET?

Av astrologene Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland

Natt til tirsdag 3. september kl 03.55 er det nymåne på 11 grader i Jomfruen.

STJERNEHIMMELEN er urolig for tiden. Det er akkurat som om det popper opp situasjoner og skjær i sjøen uansett retning. Når du trodde alt var klappet og klart, så var det likevel noe som ikke var på plass.

TIDEN VI ER INNE i, er fortsatt preget av fullmånen for ca to uker siden (se sak annet sted på siden her). Har du seilt i stormen og møtt meterhøye bølger siden da, så er det godt nytt at denne nymånen får hjelp av Saturn til å sette sjøbein. Det betyr ikke nødvendigvis at du kan forlate skuta, men at du i større grad selv kan bestemme kursen. For til nå er det som om ferden kan ha vært retningsløs. Det kan bero på utfordringer med å bestemme seg for målet.

DET ER IKKE SÅ MYE RETNINGSGIVENDE å lene seg på for tiden. Det meste er tilsynelatende kastet opp i luften eller ut på dypet, og ingen skal skamme seg om de tenker at «alt var mye bedre før». Fordi før var det fred i det meste av verden, vi kunne reise på sommerferie til utlandet trygge på at vi fikk god valuta for pengene og en lokalbefolkning som ønsket oss velkommen. Før kjente vi på tryggheten i en blomstrende økonomi og stabilt lave renter. Før kunne vi ta en tur til nydelige Lofoten uten å stå i endeløse fergekøer eller tråkke i avføring fra turister for hvert andre skritt oppover i køen til en eller annen topp. Før kunne vi til og med reise uten et eneste snev av flyskam, og ordet pandemi hadde vi knapt hørt. Før kunne vi til og med ha tillit til at noen andre ordnet alt! For før hadde vi nesten ikke hatt politiske skandaler, og var sikre på at alle politikere var overmennesker.

IKKE EN GANG «ENIG OG TRO TIL DOVRE FALLER» kan vi si lenger. For nå har forskerne ropt varsku om permafrosten som forsvinner fra den norske fjellheimen, og om fjellsider som kan kollapse.

DET ER SÅ MYE ENKLERE NÅR VI HAR FASTSATTE RAMMER og retningslinjer, og slipper å tenke selv. En av grunnene til at de fleste har følt seg på gyngende grunn i lengre tid, er Saturns (sjø)reise gjennom Fiskene. Saturn lider egentlig av vannskrekk, men gjør så godt han kan for å holde hodet over vannet. Det hender han dyttes ned i dypet, og blir fullstendig desorientert. Vi har enda noen måneder igjen før han kommer seg på land for en liten stund, og ikke før i februar 2026 er han på trygg grunn (da starter ferden i Værens tegn).

I mellomtiden viskes gamle grenser, rammer og overbevisninger ut.

For det er bare en ting som er sikkert, og det er at alt er i konstant forandring enten vi ønsker det eller ikke. Det kan gjøre vondt å slippe taket i det vi oppfatter som trygt. Men når det trygge har blitt et fengsel, så er det kanskje på tide å slippe fri?

UT FRA EGEN BEVISSTHET kan vi tenke oss hva som er mulig. Dersom vi alltid lener oss på andres synspunkter uten å tenke selv, blir livet lett rotete og kaotisk. Under denne nymånen er det fortsatt kontakt mellom Saturn og Jupiter, og det er sistnevnte som skaper utvidet bevissthet og sprenger grenser. Det kommer dog ikke uten en viss motstand, men jo fortere vi innser at vi står til halsen i gammel gørr, jo mer villige blir vi kanskje til å opplyse oss selv for å finne veien ut av gjørma. Med Saturn i Fiskene, handler det mye om å skape tillit til prosessen selv om ikke resultat er innenfor synsvidden ennå. Litt som i at du må tro (Fiskene) at det er mulig å utvide (Jupiter) rammene (Saturn), for at det i det hele tatt skal kunne skje!

UNDER NYMÅNEN står Venus sammen med sydnoden. Det er enda en pekepinn på at noe gammelt kommer tilbake eller opp i lyset. Når det er Venus det handler om, så kan det f eks være både de indre og de ytre verdiene som kommer i fokus. Avgjørelser i pengesaker må kanskje revurderes, og gamle kjærester eller tanken på dem kan dukke opp. Alt for at vi skal se det i et nytt lys, og oppgradere livene til større frihet. For Uranus befinner seg fortsatt i Venustegnet Tyren, og har ikke tenkt å gi seg med å skape forandringer i hva vi verdsetter. Har vi vært bundet opp i uverdige situasjoner eller relasjoner, så kommer kanskje takknemligheten nå over å være fri.

Uranus startet sin retrograde ferd 1. september og skal være i sin retrospektive fase frem til 30. januar neste år.

NYMÅNER ER MULIGHETEN TIL EN NY START. Befinner du deg i en situasjon hvor du er fastlåst, så se de neste ukene som en gylden mulighet til å komme deg løs. I gamle dager navigerte sjøfolk etter stjernene, for å finne retningen. De kunne ikke se målet, men de så hele tiden hvor de var på vei. I denne omskiftelige tiden vi alle lever i, kan det være fint å gjenfinne egne verdier og mål. Det er bare du som vet hva som er best for deg, og det er bare du som kan leve akkurat ditt liv.

GOD NYMÅNE!

 

Ønsker du hjelp til å navigere på stjernehimmelen i ditt liv, så tilbyr vi i Stjerneklart flere muligheter og innfallsvinkler. Vi har f eks både tradisjonelle tolkninger av fødselshoroskopet og astro-readinger, i tillegg til å ta med påvirkningen fra universet her og nå. Ta i så fall kontakt på epost: post@stjerneklart.com

 

Vi minner om vårt tilbud på nettkurset «GRUNNKURS I ASTROLOGI», som utløper ved denne nymånen. Fordi vi er sent ute med postingen av nymånen, forlenger vi tilbudet noen timer og setter siste bestillingsfrist til 3. september kl 23.59. For mer informasjon se «KURS/UNDERVISNING» i menyen her eller send oss en epost. Velkommen inn i astrologiens verden!

 

Photo by Jonatan Pie on Unsplash