KREATIV NYMÅNE MED INTENS ORDVEKSLING OG MULIG MAKTKAMP OM VERDIER – HVEM EIER SANNHETEN?

Av astrologene Gunn-Irene Nicolaisen og Kristin Egeland

Nymåne i Løven søndag 4. august kl 13.13

NYMÅNEN DENNE GANGEN er både av det lette og det litt mer krevende slaget. Vi er inne omtrent midt i Løvens tegn. Løven er et av de tre ildtegnene, tilhører den faste kvaliteten og er langt mer sensitiv enn man skulle tro.

DEN TYPISKE LØVEN elsker å være sosial og inviterer mer enn gjerne til festlig lag. De er vennlige og rause, kommer veldig godt overens med barn og Løvens kreativitet er viden kjent. Stolthet, mot og et behov for å bli beundret er også stikkord. En usikker Løve, eller en Løve som ikke får applaus, kan bli selvhøytidelig, forfengelig, intolerant og sta. Det er umulig å ikke høre løvebrølet fra en utilpass Løve.

DENNE NYMÅNEN har gode aspekter til blant annet Mars som for tiden er i Tvillingene. Mars viser til viljekraft, vitalitet, energinivå, pågangsmot, pionervirksomhet og kampånd. Mars går ikke av banen dersom han blir utfordret, men kjemper for å vinne. Når Mars befinner seg i Tvillingene er det mye mental aktivitet og ikke alltid like enkelt å finne konsentrasjonen. Tvillingene er mestere i kommunikasjon, og kan snakke med alle uansett hvem de er. De går heller ikke av veien for en opphisset debatt, i hvert fall ikke når Mars påvirker slik som nå. Utfordringen blir å finne retningen og følge den, rett og slett ta noen avgjørelser for å komme videre. Som kjent er nymåner perfekte tidspunkt for en ny start!

VI OPPLEVER EN INTENS ENERGI FOR TIDEN, og mange snakker om at plutselig var sommerferien over. Når Mars i midten av august møter på Jupiter som for tiden er midt i Tvillingenes tegn, vil intensiteten øke. Men allerede nå påvirker også Jupiter nymånen positivt. Mars og Jupiter sammen i Tvillingene er som en uuttømmelig kilde av ideer, evige diskusjoner og snakking på inn- og utpust. Jupiter forstørrer alt den kommer i kontakt med, og er planeten forbundet med trossystemer, filosofi, utvidelse av horisonten, utdanning, reising og politikk. Jupiter er svært opptatt av Sannheten med stor S. Derfor trives den ikke alltid når den hvert 12. år er i Tvillingene, fordi Tvillingene ser alltid minst to sider av en sak. Da kan Jupiter oppføre seg som en intellektuell snobb. Om vi løfter blikket og ser «over dammen» til det viktige presidentvalget der, så er i grunnen det som skjer der hele denne energien i et nøtteskall. For hva er sant, og hvem har egentlig sannheten? Finnes det èn sannhet? På ulike måter opplever vi samme temaet i egne liv.

DET ULMER UNDER OVERFLATEN, og det handler om våre verdier. For en stund tilbake sendte NRK en nedslående dokumentar om Den Internasjonale Havbunnsmyndigheten (ISA) og utvinning av mineraler på havbunnen. Denne uken følger VG opp med en sak om det samme, og om valget av ny leder i ISA. Den ene kandidaten er anklaget for korrupsjon og å være tett på selskaper som ønsker utvinning så raskt som mulig, mens den andre lederkandidaten vil avvente mer forskning. Hva har dette med nymånen å gjøre? Venus danner utfordrende aspekter til Pluto i Vannmannen og Neptun i Fiskene. Det er ikke åpenbart ennå, at det foregår en maktkamp (Pluto) om fremtiden for menneskeheten (Vannmannen) på havets bunn (Neptun/Fiskene). Det handler om verdier (Venus), og veivalg for Moder Jord og hele vårt eksistensgrunnlag. Det er ingen som kjenner konsekvensen av å ødelegge havbunnen. Det har tatt naturen milliarder av år å bygge opp et økosystem, som vi mennesker kan rasere fullstendig på kort tid. Uranus (det uforutsigbare) i Tyren (naturen, Moder Jord) er i kvadratur til Venus under nymånen, så her kan det komme en uventet tvist.

SITUASJONSBESKRIVELSEN OVER HER er ment som et eksempel på aspektene til Venus under nymånen. Energien vil også påvirke i den enkeltes liv. På hvilken måte, kommer an på hva nymånen aktiverer i den enkeltes fødselshoroskop. Men se opp for skjulte maktkamper om verdier, og pass på å ikke bli ført bak lyset. Det kan være en spesielt viktig tid for noen, fordi det handler om aspektfiguren «YOD» som også kalles «Guds finger» eller «Skjebneaspektet».  Noen timer etter nymånen går Merkur retrograd, og da skal vi re-vurdere, både avgjørelser, meninger og mye annet. 8. og 9. august blir datoer å merke seg, da møtes en retrograd Merkur med Venus i Jomfruen. Jomfruen har sterke analytiske evner, og får med seg alt ned i minste detalj. Ikke bli overrasket om du får tilgang på ny informasjon om en sak som omhandler verdier, og dermed ser alt i et nytt lys.

FOR Å OPPSUMMERE så byr nymånen på gode diskusjoner, mulighet for refleksjon dersom vi tillater oss å stoppe opp, masse energi, liv og røre og sosiale tilstelninger – og en påminnelse om å ikke være naiv når det kommer til idealer og verdispørsmål. Nyt sommeren videre, og ikke la deg vippe av pinnen.

 

GOD NYMÅNE!

Vi nærmer oss et nytt skoleår, og har derfor TILBUD på «GRUNNKURS I ASTROLOGI». Kurset tar blant annet for seg stjernetegnene, planetene, kvalitetene, elementene, retrograde faser, aspekter, transitter og prinsippene for tolkning av et horoskop. Dette er et nettkurs bestående av 8 skriftlige moduler. Du kan sette i gang umiddelbart og ta det i ditt eget tempo. På slutten av hver modul er det noen enkle spørsmål å svare på, før vi sender neste modul. Ditt eget fødselshoroskop er utgangspunktet, så du blir godt kjent med det i løpet av kurset. Inkludert i kursavgiften er personlig oppfølging fra oss i Stjerneklart, så er det noen av temaene i kurset du lurer på så tar vi en prat! Frem til neste nymåne 3. september har vi redusert prisen med kr 400,- slik at kurset koster kr 2.100,- (normal pris er kr 2.500,- ) .

 

Send en epost til post@stjerneklart.com for å få tilsendt 1. modul samt horoskopet ditt, eller dersom du ønsker mer informasjon. Velkommen til astrologiens spennende univers!

 

Photo by David Clode on Unsplash